Werk in Uitvoering

Het ISES WOW project is niet klaar wanneer we de poster en de pakketten presenteren.

Momenteel werken we bij WOW (Akasha College & Equus Research) aan:

  • Het (door) ontwikkelen van meer educatief materiaal, tools en handvatten. Momenteel ook voor de meer gevorderde ruiter.
  • Het ontwikkelen en testen tijdens competitie van een protocol voor officials op voorterrein, een Quick Scan op paard welzijn tijdens de voorbereiding en warming up.
  • In samenwerking met dr. Andrew McLean en de voorzitter van ISES dr. Janne Winther Christensen maken we een booklet (pocket) waarin we gezamenlijk dieper ingaan op de wetenschappelijke benadering van: duurzaam en paard-welzijnsvriendelijk houden van en werken met paarden. Bij alle 100 tekeningen van de WOW poster komt een aanvullende tekst. Ook is er dan meer ruimte voor extra tips en trucks uit de praktijk.
  • En omdat we ook nog niet alle elementen uit de leertheorie hebben behandeld in de poster werken we nog aan meer tekeningen en ideeën en tips voor de praktijk…
leiding geven nemen

 

Equus Research Projecten

  • Invoering van de EPWA pijn – en welzijnsapp voor paarden en ezels.
  • Invoering van het Nederlandse Beoordelingsprotocol KPW (Keurmerk Paarden Welzijn) welke het welzijn meet op een accommodatie waar paarden of ezels gehuisvest zijn. (Machteld van Dierendonck heeft de wetenschappelijke resultaten van (delen van) deze tool op verschillende ISES conferenties gepresenteerd).

Het ISES – WOW project streeft er naar in de toekomst deel uit te maken van robuust wetenschappelijk onderzoek of dit te initiëren een en ander om de wetenschappelijke waarde van het concept te valueren. Graag willen we meer aanvullende studies en onderzoek doen naar essentiële onderdelen van het WOW concept en hun uitwerking.

Robuust wetenschappelijk onderzoek is essentieel wanneer het er om gaat de missie van ISES inhoud te geven. (https://equitationscience.com/about/mission-and-aims)

 
paard blij RL

Meer werk in uitvoering

Welzijn Op Werkplek

Welzijn Onder Weg

Welzijn Op Woonplek