WOW logo 2021 L

WOW Zit Coach  –  2 jr CRKBO beroepsopleiding

Van instructeur tot ambassadeur
WOW staat voor praktische instructie handvatten voor Werken aan Optimaal paard Welzijn. In een tijd waarin mensen genieten van meer welvaart veranderd ook de manier waarop we kijken naar het welzijn van het gereden paard. Hoe verbeter je echt het welbevinden van het paard? Wat zegt de wetenschap daarover? Waarom draagt kennis van ethologie, biomechanica, leertheorie, bewegingsleer en communicatie bij aan het ontwikkelen van eerlijke arbeidsvoorwaarden voor paarden?

Wil jij een opleiding die bij de tijd, bij de hand en bij de les blijft?
In deze opleiding ga je met heldere antwoorden en onderwijstools praktisch aan de slag. Je leert nuttige en niet nuttige of mogelijk zelfs schadelijke technieken van elkaar te onderscheiden. Het werk aan de ruiter is DE sleutel tot het verbeteren van de werkomstandigheden van het paard. In 20 lesblokken wordt jouw eerder verworven kennis en ervaring aangevuld met veel praktische handvatten en bevindingen gebaseerd op (voortschrijdende) wetenschappelijke inzichten. Het uitdragen van deze inzichten en technieken aan jouw pupillen maakt jou ambassadeur van WOW Werken aan Optimaal paard Welzijn. Als ambassadeur maak jij het verschil voor het paard!

Waar, wat en hoe vaak?
De opleiding vindt plaats bij Akasha’s College in Gassel en duurt twee jaar (50 dgn). Per jaar volg je 10 blokken van twee dagen. De lesdagen vinden plaats op maandag en dinsdag. Aanvullend worden per jaar minimaal 5 zondagen verdiepende expertdagen georganiseerd waar deskundigen en wetenschappers een vooraf bepaald thema bespreken. Bijvoorbeeld: bewegingsleer, trainingsleer, (afwijkend) gangbeeld van het paard, zadeldruk en teugeldruk in relatie tot de zit van de ruiter, wat doet leertheorie voor gedragsvraagstukken en meer.

Meer…
De opleiding WOW Zit-Coach maakt gebruik van de leermiddelen van www.lesboekenpaard.nl. De opleiding is betrokken bij de opzet van wetenschappelijk onderzoek naar het welzijn van het gereden paard. De opleiding maakt je onderdeel van een wereldwijd netwerk en is de eerste opleiding in haar soort die volledig gebaseerd is op richtlijnen voor welzijn, kwaliteit en veiligheid.